Dana 13. srpnja 2019. godine, u prostorijama Udruge Veterana Oklopno Mehanizirane Bojne 113. Šibenske Brigade HV ’Cobra’ (pomorski inovacijski centar Inavis), održana je početna konferencija projekta  „Mreža podrške u zajednici“ koju provodi Udruga VOMB. Projekt je prijavljen u sklopu poziva „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda.

Na konferenciji su široj javnosti i ostalim članovima Udruge predstavljene projektne aktivnosti, odrađene i one koje će se odraditi, te ciljevi projekta. Predsjednik Udruge Boris Horvat pozdravio je okupljene, održao uvodnu riječ, te upoznao okupljene s nastankom projektne ideje i svim pogodnostima za hrvatske branitelje koje isti nudi. Voditelj projekta Hrvoje Vitez predstavio je aktivnosti koje su već odrađene i koje će se odraditi. Jednako tako predstavljeni su i ciljevi projekta.

Kroz 2 godine projekta, u projektne aktivnosti biti će uključeno 58 hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Predviđene projektne aktivnosti uključuju treninge psihosocijalne potpore , pratnju i prijevoz ciljane skupine na liječničke preglede, terapije i kontrole, a za 18 hrvatskih branitelja biti će pružena pomoć u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti. Kroz projekt biti će održano 12 skupnih treninga psihosocijalne potpore na kojima će sudionici dobiti smjernice za rješavanje kriza i problema s kojima se najčešće susreću, a što će u konačnici utjecati na poboljšanje kvalitete njihovih života. Također biti će održano 6 okruglih stolova u 6 različitih županija na kojima će tema biti upravo rješavanje problema s kojima se susreće braniteljska populacija.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.982.687,91 HRK, a iznos EU potpore je 1.685.284,72 HRK.