Dana 12.03.2019. godine, u Ministarstvu hrvatskih branitelja u Zagrebu, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva održala je provedbenu radionicu za predstavnike 17 braniteljskih udruga kojima su odobrena bespovratna sredstva za provedbu projekata iz Europskog socijalnog fonda temeljem poziva ‘Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata’, na kojoj su nazočili naš voditelj projekta Hrvoje Vitez i predsjednik udruge Boris Horvat.

Ministarstvo hrvatskih branitelja osmislilo je i iniciralo Poziv ‘Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata’, koji zbog nadležnosti u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova provode Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (PT 1) i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva (PT 2).

Poziv ‘Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata’ ukupne je vrijednosti 40.500.00,00 kuna, a odobrena je provedba 17 projekata u iznosu od 29.333.362,40 kuna, od čega je naša udruga potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 1.982.687,91 kuna.

Tijekom cjelodnevne provedbene radionice djelatnici Nacionalne zaklade, Odjela za podršku i provedbu programa Europske unije, u više tematskim cjelina obrazložili su tijek ugovornih obveza potpisnika ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.